Bamboozy

Herbruikbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes, gemaakt van bamboevezels.  Ze hebben een natuurlijke antibacteriële werking, zijn super zacht, en veel duurzamer dan de katoenen wegwerp schijfjes.

De wattenschijfjes van Bamboozy gaan jarenlang mee, hebben dikke randen, laten niet los, en genieten van duurzame CO2 neutrale en plastic-vrije logistiek.

Duurzame producten

Herbruikbare wattenschijfjes

verkrijgbaar in zwart en wit

Herbruikbare wattenstaafjes

100% plasticvrij

waarom?

Er zijn verschillende redenen om voor herbruikbare wattenschijfjes te kiezen. Mijn vijf belangrijkste redenen zijn:

1. Beter voor het milieu

Gemiddeld gooien we 1300 wegwerpwattenschijfjes weg per jaar. 

Het verbouwen van katoen voor deze watjes heeft een enorme impact op het milieu. Chemicaliën kunnen rivieren vervuilen, de lokale fauna beschadigen en onze ecosystemen ernstig beïnvloeden. De andere schade is de hoeveelheid water die wordt gebruikt om conventioneel katoen te produceren. Ongeveer een kilo, zo groot als een t-shirt, kan meer dan 20.000 liter water kosten. 

Door minder katoen te gebruiken en dit grotendeels te vervangen door bamboevezels, voorkomen en verminderen we de impact van katoen. Door te hergebruiken belasten we de planeet duizenden malen minder, de gemiddelde levensduur van een wasbaar wattenschijfje is 3 jaar.

2. Ze zijn zacht en goed voor je huid

De pads van Bamboozy zijn gemaakt van een mix van katoen en bamboevezels.

Bamboevezels geven extra zachtheid, vergelijkbaar of beter, dan de traditionele wattenschijfjes. Daarnaast zijn bamboevezels hypoallergeen en antibacterieel. Ze vereisen weinig water en groeien ontzettend snel, tot wel 122 cm per dag!

3. Makkelijk te wassen

Bij de aanschaf van de wattenschijfjes ontvang je een waszakje. Super handig, je verzamelt je vuile schijfjes in het netje en wast ze op 40 of 60 graden schoon.

4. Bespaar geld

Een mooi extra voordeel, je bespaart ook nog eens geld. Wasbare wattenschijfjes gaan, bij normaal gebruik, jaren mee. Omdat Bamboozy sets aanbiedt in verschillende prijsklassen, kan je kiezen om geld te besparen of voor een betere ervaring te gaan met hogere kwaliteit wattenschijfjes. Voor ieder wat wils.

5. ze zijn beter

De herbruikbare wattenschijfjes hebben een diameter van 8 cm, iets groter dan de traditionele katoenen wattenschijfjes. Hierdoor heb je meer oppervlak voor het verwijderen van make-up.

Voor hardnekkige make-up en/of een lichte gezichtspeeling zijn er scrub schijfjes bijgevoegd, zo ben je voor elke situatie voorzien. 

De versie met vingerinkeping maakt het verwijderen nog makkelijker en natuurlijker.