de eerste 100% plasticvrije herbruikbare wattenstaafjes

Naast wasbare wattenschijfjes biedt Bamboozy ook herbruikbare wattenstaafjes aan. Een wattenstaafje is het meest gevonden product op stranden. Door het plastic in het stokje, dragen wattenstaafjes voor een groot gedeelte bij aan microplastics. Dieren eten dit plastic onbewust op, met alle gevolgen van dien. Het is daarom heel belangrijk om dit te verminderen. De herbruikbare wattenstaafjes van Bamboozy zijn volledig plasticvrij! De staafjes zijn gemaakt van bamboe en de uiteindes van siliconen.

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen:

Ja, het staafje met de kleine knobbeltjes is geschikt om je oorschelpen mee schoon te maken.

Je kunt de wattenstaafjes met zeep en heet stromend water reinigen. Zorg dat je met je vingers de tips goed inzeept tot ze schoon zijn. Daarna zijn ze weer klaar voor hergebruik. Voor een grondige reiniging kun je eens in de zoveel tijd de wattenstaafjes een paar seconden koken.

Je kunt het staafje met de gladde kopjes (puntig en rond) gebruiken om je make-up bij te werken. Bijvoorbeeld voor het vervagen en bijwerken van je eyeliner en/of lippenstift. Voor het corrigeren van je make-up raad ik je aan de puntige tip te gebruiken met een heel klein beetje olie. Gebruik de ronde tip om de restjes te weg te halen. Het is even experimenteren en ontdekken hoe het voor jou goed werkt. Voor het verwijderen van make-up zijn de staafjes niet zo geschikt, je kunt hiervoor beter de schijfjes gebruiken.

Bamboozy wattenstaafjes zijn veilig en de witte uiteindes zijn industrieel vastgezet.

De tips zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit siliconen en is gecertificeerd als “food grade” door het Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) en vrij van BPA.

Silicone is een product welke gemaakt is van silicum en met zand of glas. Met een verhittingsproces maken ze er een rubberachtig product van. Hoewel sommige het niet zien als een “natuurlijk” product, is de grootste winst ten opzichte van plastic dat het niet afbreekt in microplastics.

– De siliconen uiteindes nemen geen vocht op zoals traditionele wattenstaafjes.

– Het kan even wennen zijn omdat het materiaal anders is.

– Het schoonmaken van je oorkanaal is op eigen risico (dit geldt tevens voor traditionele wattenstaafjes).

– De staafjes zijn niet zo geschikt voor het verwijderen van make-up.

– Druk niet te hard op de bamboestaafjes. Het is hout en geen plastic, wil je druk uitoefenen, houd je vingers dan zo dicht mogelijk bij de plek waar je druk uitoefent.

De eerste 100% plasticvrije
herbruikbare watten­staafjes