Wastips voor je herbruikbare wattenschijfjes
Gebruik deze wastips en jouw herbruikbare wattenschijfjes zullen langer mee gaan.

1. Was de schijfjes op 40-60 °C. Gebruik het bijgeleverde waszakje. Zo blijven ze bij elkaar en blijven ze niet ergens achter haken of steken.

2. Was de wattenschijfjes voor het eerste gebruik, de opname van make-up is daardoor beter.

3. Gebruik ze nat en spoel ze uit. De wattenschijfjes gaan het langst mee door ze voor gebruik nat te maken, uit te knijpen en vervolgens je make-up te verwijderen. Wanneer je ze direct na gebruik afspoelt met eventueel wat handzeep, zorg je dat je wasbare wattenschijfjes er langer mooi uit blijven zien. Als je zeep gebruikt, maak dan de niet gebruikte kant schoon. Zo druk je de make-up er als het ware er uit, vanaf de andere kant.

4. Gebruik geen wasverzachter. Wasverzachter vermindert het absorptievermogen van je wattenschijfjes. Gebruik ook geen bleekmiddel of vlekverwijderaars, deze kunnen de stof beschadigen.

5. Toch vlekken? Laat je wattenschijfjes weken in witte azijn met citroen. Was ze daarna in de wasmachine. Zijn ze dan nog steeds niet schoon? Geen zorgen, ze blijven wel gewoon bruikbaar en behouden hun functie.

6. Was ze soms met de hand. Door de wattenschijfjes soms met de hand te wassen wanneer ze niet heel vuil zijn geworden, zorgen we dat ze langer mee gaan.

7. Doe ze niet in de droger. Voor een langere levensduur is het beter om de wattenschijfjes op te hangen of liggend te laten drogen.